Over de Aleph

Over De Aleph

De Aleph

De Aleph – hét centrum voor de kunsten van de gemeente Heusden – biedt je volop creatieve ontdekkingen en culturele ervaringen, een breed en kleurrijk aanbod van cursussen, workshops, exposities en voorstellingen.

Voor wie graag danst, theater of musical speelt, muziek of beeldende kunst maakt (of dat nu eindelijk wel eens wil ontdekken…) heeft de Aleph altijd een activiteit die past bij jouw wensen of mogelijkheden. Voor jong en oud, overdag of ’s avonds, verspreid over de verschillende kernen van onze gemeente.
We ontplooien educatieve projecten voor het onderwijs; we zijn ‘de plaatselijke kunstleverancier’ voor veel Heusdense scholen en instellingen. We organiseren creatieve workshops voor bedrijven en feesten. Voor iedereen. En het is Allemaal Aleph!

Naam de Aleph

Ik sloot mijn ogen, deed ze weer open. Toen zag ik de Aleph. Onder aan de trap rechts, zag ik een kleine van kleur verwisselende bol met een bijna ondraaglijke gloed. Aanvankelijk dacht ik dat hij draaide; later begreep ik dat die beweging een illusie was die werd veroorzaakt door de duizelingwekkende spektakels die hij bevatte. De doorsnede van de Aleph zal twee, drie centimeter zijn geweest, maar de kosmische ruimte zat erin, zonder vermindering van omvang. Elk ding was oneindig veel dingen, want ik zag het duidelijk vanuit alle punten van het heelal.’

Citaat uit het verhaal de Aleph van Jorge Louis Borges (Argentinie 1899-1986).

De Aleph heeft een ANBI-status.

Het jaarverslag 2017 vindt u hier.


 

Organisatie


De Aleph is een stichting.
 

Staf:
Laura Hoek - Directeur | Projecten | Innovatie
Jan van de Sanden - Hoofd Kunsteducatie
Mary Verduijn - Controller

Sietske Oosthout - coördinator school en cultuur
Danique van Roosmalen - coördinator cultuureducatie kinderdagverblijven en BSO
Willy van Dongen - administratief medewerker
Jan Govers - beheerder
Rochus van der Mast - beheerder 
Paul van de Wiel - beheerder
Wessel Maas - ICT | ondersteuning PR


Bestuur
Arianne Simons - voorzitter
Frank Keersmaekers - penningmeester
Rik de Lange - secretaris
Marco Spee
Petra van der Elst