PIEK EXPO

  • 25-03-2017

Op zondag 9 april organiseert de Aleph in de gemeente Heusden het PIEK-festival. Een festival in de Voorste Venne vol muziek, food- en kunst verkoop, voorstellingen, workshops én de expositie van het bijzondere project 'De ideale Grote straat' onder leiding van beeldend kunstenaar Har van de Put. In dit project mag ieder zijn eigen droomhuis bouwen van karton in 2D. Het huis mag een ouderwets stulpje zijn, een mega moderne woning, een heuse boomhut van 78 verdiepingen of een fantasiebouwwerk spelend met de zwaartekracht, zolang het bouwwerk maar aan de wand gehangen kan worden.

"Je huis is bij uitstek de plek waarin je je individuele idealen zou moeten kunnen verwezenlijken, maar ook daar bots je tegen allerlei budgettaire, praktische en soms ook conventionele obstakels op. Een ideale wereld waarin ieder zijn eigen wensen kan waarmaken blijkt in de praktijk niet mogelijk maar kan wel degelijk in de wereld van de kunst."

Alle inwoners van de gemeente Heusden worden daarom door Har van de Put uitgenodigd hun ideale huis op karton te maken. In de expositie 'De ideale Grote Straat', op het PIEK-festival van 9 april, zullen alle huizen zij aan zij samen één ideale Grote Straat vormen. Wat denk je, staat jouw huis daar ook tussen? Schroom niet je ideaal te verwezenlijken, haal op dat karton en doe mee!

Het ivoorkarton van 120x100 cm is te verkrijgen bij de Aleph. Inleveren, met een begeleidend tekstje van de maker, graag vóór 4 april 2017 bij de Aleph, Grotestraat 65 in Drunen.

Voor meer informatie of inspiratie: Laura Hoek: 0416-320500 / laura.hoek@de-aleph.nl


Schrijf je in voor de aleph nieuwsbrief


Behalve via het nieuws op deze website kunnen wij u ook per email informeren over de laatste ontwikkelingen.

Naam:
 Email :