LAURA HOEK

  • 24-09-2015

201509023-Laura-vervolg-Hom.jpg

Laura Hoek was op 12-jarige leeftijd al actief bezig met tekenen en beeldende vorming. Het was dan ook een logische keuze voor haar om de kunstacademie in Tilburg te gaan volgen. Na de kunstacademie is Laura aan de slag gegaan als kunstenares en docente bij verschillende kunstencentra. Nu is zij onze nieuwste aanwinst als hoofd van de afdeling beeldende kunsten.


Naast dat Laura kunstenares en docente is, heeft zij zich ook intensief ingezet voor kunst- en educatieprojecten op basisscholen. Een van de projecten die Laura goed is bijgebleven is het maken van een film met groep acht leerlingen. In groep acht sluiten kinderen een periode af en gaan ze beginnen aan iets nieuws. Daarom is aan de kinderen gevraagd om een film te maken over hun toekomstbeeld. Ze waren zelf de schrijver, bedenker en regisseur van hun film. Uiteindelijk is de film vertoond in de Verkadefabriek, waarin ieder kind zijn one minute of fame had.

Ook geeft Laura workshops, mentorbegeleiding aan gevorderden tekenaars en schilders en heeft ze vijf jaar lang meegeholpen met de Bosch Parade. De Aleph is een nieuwe uitdaging voor haar, die ze graag aan gaat. Ze ziet de Aleph als een kunstencentrum waar jong en oud zich thuis voelt en waar allerlei kunsteducatie en kunst beoefend wordt.

Wil je meer weten over Laura, bekijk dan haar website: http://www.laurahoek.nlSchrijf je in voor de aleph nieuwsbrief


Behalve via het nieuws op deze website kunnen wij u ook per email informeren over de laatste ontwikkelingen.

Naam:
 Email :