LANGSTRAAT KLASSIEK

  • 13-10-2014

De Aleph en de Voorste Venne gaan in oktober starten met een cyclus van klassieke muziekconcerten op laatste zondagen in de maand, onder de naam: “Langstraat Klassiek”.

Getalenteerde musici laten van zich horen in de Voorste Venne.  Met dit initiatief willen we aanstormend muzikaal talent een podium en inwoners van Heusden een gevarieerd en fraai programma bieden. Een muzikale cyclus als deze is eerder al met succes van start gegaan in ’s-Hertogenbosch, Vught, Geertruidenberg, Waalwijk, Helvoirt en Groningen. Telkens onder de bezielende leiding van geestelijk vader van dit concept: Guido van Elk.

2.jpg                       3.jpg

Vierhandige aftrap op zondag 26 oktober
Zondag 26 oktober zullen twee pianisten Tobia Borsboom en Yukiko Hasegawa samen het spits afbijten van deze reeks Langstraat Klassiek-concerten, telkens op de laatste zondag van de maand en met een finale in juni 2015.

Podium voor jong talent uit Heusden
Dit geheel willen we laten presenteren door jonge mensen van 15 tot 18 jaar. Iets waarvoor we het d’Oultremontcollege hebben benaderd. De reeks start elke laatste zondag van de maand met een prelude. Die preludes nemen de talenten van de muziekschool van de Aleph voor hun rekening.

William van Zon eerste prelude kandidaat
William van Zon (19), een getalenteerde euphoniumspeler van docent Jan van de Sande is de eerste prelude speler van Langstraat Klassiek. Afkomstig uit een muzikaal gezin in ’s-Hertogenbosch, lid van de Koninklijke Erkende Harmonie Oude Post en Amantius en voorzien van conservatoriumambities.

Langstraat creatief
Voor kinderen van 6 tot 13 jaar is er tijdens het klassieke concert een creatieve workshop in de Aleph. Ouder en grootouders kunnen hun kinderen meenemen naar De Voorste Venne en na de prelude verlaten de kinderen de theaterzaal van De Voorste Venne. Zij gaan dan naar de Aleph en doen mee aan gevarieerde workshops. De ene keer is dat toneel, dan weer dans, dan tekenen, dan muziek, etc. De aankomende eerste keer is dit een Theaterworkshop onder leiding van docent Sietske Oosthout.

Tijden
Deze reeks is telkens op de laatste zondag van de maand, start om 11:00 uur stipt en is rond de klok van 13:00 uur afgelopen.

Wedstrijd
Het publiek waardeert elke laatste zondag zowel de musici als de presentatoren. In juni komen de drie meest gewaardeerde muzikanten en presentatoren terug. Binnen elke categorie is er een prijs voor de winnaar.

Kosten
Deelname aan Langstraat Klassiek is 10 euro per persoon per keer of 75 voor een passe-partout. Langstraat Creatief is 7,50 per persoon per keer of  50 euro per passe-partout. 

Win Vrijkaartjes met tweet of slagzin
Verzin een mooie slagzin of tweet en win twee vrijkaartjes, om op 26 oktober naar de eerste aflevering te gaan van Langstraat Klassiek in de Voorste Venne. Verzin een tweet (maximaal 140 tekens; dus inclusief spaties) of slagzin waarin je de nieuwe concertreeks aanprijst. De inzenders van de drie mooiste tweets / slagzinnen winnen elk twee vrijkaartjes voor het eerste concert. De slagzin of tweet kan inspelen op de prelude, het feit dat de presentator (Max van Wijk) en degene die de prelude speelt (William van Zon) beide uit de regio  afkomstig zijn, dat het een concertreeks is die altijd op de laatste zondag plaatsvindt in De Voorste Venne, dat er een creatief aanbod bij de Aleph is voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar op hetzelfde moment: Langstraat Creatief, etc. , etc. 

Vrijkaartjes winnen: dan insturen voor 22 oktober
Stuur je inzending vóór 22 oktober naar  jan.vandesanden@de-aleph.nl , hoofd muziek van centrum voor de kunsten de Aleph. Vermeld je naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer en je tweet  en/of slagzin. Als je wint krijg je de vrijkaartjes thuis toegestuurd. 


Schrijf je in voor de aleph nieuwsbrief


Behalve via het nieuws op deze website kunnen wij u ook per email informeren over de laatste ontwikkelingen.

Naam:
 Email :