JUULTJE KRANEN

  • 21-03-2015

Juultje Kranen is sinds september 2014 dansdocente bij de Aleph. Hier verzorgt zij drie achtereenvolgende lessen op de vrijdagavond in klassiek ballet en moderne dans.

Juultje is 27 jaar oud en heeft aan de Academie voor Danseducatie (onderdeel van de Fontys Hogeschool) de voltijdopleiding tot allround dansdocent gedaan. Hier werd zij klaargestoomd om verschillende soorten dans aan uiteenlopende doelgroepen te geven. Daarvoor heeft zij ook al haar bachelordiploma behaald aan de Universiteit Utrecht in Taal- en Cultuurstudies. 

Dansen is haar grootste passie. Daarnaast vindt zij het heerlijk om naar de sportschool te gaan en te werken aan haar kracht en conditie. Ook houdt zij heel erg van muziek. ‘Muziek zorgt ervoor dat ik wil bewegen of zingen’, vertelt zij. Ze vindt het heerlijk om mooie, interessante en bijzondere nummers te zoeken die geschikt zijn voor haar danslessen of voor luister- en meezingsessies.

Zij danst al ruim twintig jaar en zou echt niet meer zonder kunnen. Het is voor haar een belangrijke manier om ‘uit haar hoofd’ te komen. Dans stelt haar in staat om dicht bij zichzelf te kunnen komen. Daarnaast is het ook een uitingsmiddel voor haar. ‘Dans hoeft niet altijd publiekgericht te zijn, het gaat er vooral om wat het voor de danser zelf betekent’, zegt ze. ‘Al is het op het toneel, in de les, thuis of op een feestje’.

Juultje wil haar leerlingen graag overbrengen dat iedereen, jong, oud, man, vrouw, dun, dik, de mogelijkheid heeft om zich in dans, ofwel door middel van dans te ontwikkelen. Ze wil mensen graag fysiek en technisch beter en sterker maken. Ook hoopt zij dat mensen, net als zijzelf, door middel van dans dichter bij zichzelf kunnen komen. Daarnaast wil zij haar leerlingen laten inzien waartoe zij instaat zijn en hen enthousiasmeren om zelf de grenzen van hun mogelijkheden op te zoeken. ‘Ik vind het fantastisch om leerlingen op hun eigen manier te zien groeien’, vertelt ze.

Wil jij ook kennismaken met Juultje en klassieke of moderne dans? Meld je dan hier aan voor haar lessen. 

 

JUULTJEa.jpg


Schrijf je in voor de aleph nieuwsbrief


Behalve via het nieuws op deze website kunnen wij u ook per email informeren over de laatste ontwikkelingen.

Naam:
 Email :