CAJON ONDER HANDEN

  • 03-07-2016

cajon_music-news.jpg

De Cajon onder Handen!

 

De Aleph Muziek en Beeldend bieden samen een bijzondere workshop aan: “De Cajon onder Handen!” De Cajon (spreek uit: ca-chon) is een handtrommel die oorspronkelijk uit Peru komt. Het is simpel gezegd een houten kist met een holle klankkast, met een snaar, die met de handen bespeeld wordt. De cajonspeler zit op het instrument tijdens het bespelen.

 

Door de constructie van het instrument en de verschillende slagtechnieken zijn er klanken uit te halen, die te vergelijken zijn met de bass drum, de snare drum en de hi-hat van het drumstel. In 5 lessen leer je onder leiding van slagwerkdocent Ruud Diederiks al deze verschillende klanken te combineren en leer je in korte tijd een aantal “Grooves” te spelen in diverse stijlen. De Cajon is perfect om akoestisch te spelen, maar versterkt kan het ook in allerlei bandjes gebruikt worden. Een instrument dus met vele mogelijkheden!

In 5 daarop volgende lessen kun je zelf jouw eigen Cajon bouwen onder leiding van meubelontwerper en houtbewerker Mark van den Heuvel. Allereerst de basis, waarna men naar eigen ontwerp de Cajon kan versieren en bewerken. Dit kan door de trommel te beschilderen of door inlegwerk toe te passen.

 

De data waarop deze workshop aangeboden wordt zijn nog niet bekend, deze volgen zo snel mogelijk!


Schrijf je in voor de aleph nieuwsbrief


Behalve via het nieuws op deze website kunnen wij u ook per email informeren over de laatste ontwikkelingen.

Naam:
 Email :