AAN HET WOORD: SIETSKE OOSTHOUT


banner sietske.jpg

Sietske Oosthout, geboren en getogen in de buurt van Rotterdam. Samen met René trotse ouders van dochter Wiep; ze wonen in Tilburg. Daar heeft zij  gestudeerd aan de Academie voor Drama.

Sietske is nu zo’n 5 jaar verbonden aan de Aleph. Eerst als freelance docente voor schoolprojecten, daarna voor de kindergroepen toneellessen. Vier jaar geleden is zij bij de Aleph ook gestart als coördinator School & Cultuur.

Bij de Aleph geef ik de kindertheater groepen les op vrijdagmiddag, vertelt Sietske.  De culturele activiteiten die op de scholen plaatsvinden in samenwerking met de Aleph organiseer ik ook. Als coördinator School & Cultuur bedenk, plan en organiseer ik schoolprojecten. Dit kan een eenmalige workshop zijn, grote voorstelling, viering van een jubileum of een reeks kunstlessen. Mijn doel is meer kinderen in aanraking laten komen met kunst. Zowel met de projecten die ik op scholen opzet als de theaterlessen die ik toegankelijk maak voor ieder kind. De educatie projecten zijn in de afgelopen jaar flink toegenomen en de kindergroepen van theater zijn verdubbeld. Daar ben ik heel trots op!

De Aleph is een fijne plek waar ik mijn creatieve ideeën werkelijkheid kan laten worden met support van mijn collega’s. In de toekomst wil ik een theaterafdeling maken binnen de Aleph, waar je met veel plezier de vloer op gaat of komt kijken naar producties van anderen. Een afdeling waar je niet omheen kunt.